Sådan får du blomster til at holde længere

5 nemme og effektive råd til at øge bukettens levetid.

En smuk buket blomster har længe været en god måde at vise sin kærlighed, taknemmelighed eller respekt. Blomster bliver givet i mange af livets store øjeblikke, fordi de spreder glæde og efterlader et smukt aftryk selv efter blomsterne er blevet kasseret. Ikke desto mindre er vi mange, der gerne vil have den smukke buket til at holde så længe som muligt. Derfor har vi samlet en række tricks og husråd, der kan få blomster til at holde sig smukke længere og øge bukettens levetid. 

 

GUIDE: Sådan får du blomster til at holde længere

Sådan holder blomsterne længere

Her får du en oversigt over tips og tricks til, hvordan du øger din bukets levetid. Rådene er også gældende, hvis du vil vide, hvordan du får roser til at holde længere. 

  1. Klip stilkene med skråsnit og fjern evt. blade under vandlinjen.
  2. Sæt køligt om natten.
  3. Brug det blomstermad, som følger med din buket.
  4. Fyld frisk vand i vasen hver dag.
  5. Undgå direkte sollys, varme og træk.

Klip stilkene og fjern evt. blade under vandlinjen

Én af de mest almindelige fejltagelser folk gør, er ikke at klippe stilkene inden de putter buketten i vand. Når man klipper stilkene giver har det friske vand lettere ved at trænge ind i dem. Klipningen bør laves med et skråsnit således at, hvis bukettens stilkene når bunden af vasen, så kan vand stadig trænge ind. 

Efter et par dage kan du med fordel klippe stilkene endnu en gang. 

Husk også at fjerne blade som stikker ud under vandlinjen. Ud over at få buketten til at se flottere ud, har dette også den funktion at undgå råd og bakteriespredning gennem vandet.

blomsterstilke
Er der roser i din buket er det også en god idé at fjerne rosens beskyttelsesblade, som er de 2-3 yderste kronblade. Dette tillader rosen at åbne sig helt op. 

Sæt blomsterne et køligt sted om natten

Blomster trives bedst under køligere forhold. Derfor er det en god idé at stille blomsterne et køligt sted natten over. Dette vil forhindre at blomsterne dehydrerer og forlænger blomsternes levetid. Nogle har faktisk gode erfaringer med at stille blomsterbuketten i køleskabet natten over. Mere om dette senere i dette indlæg. 

Brug det blomstermad der medfølger

Ofte følger der en lille pose med blomstermad med til din blomsterbuket. Den har til formål at få blomsterne til at holde længst muligt. Det er vigtigt at du sikrer dig at blomstermaden er ordenligt opløst i vandet i vasen. 

blomstermad

Fyld frisk vand i vasen hver dag

Frisk, rent vand holder dine blomster i live længere tid. Hvis du gør dette hver dag er du på den sikre side. Læg buketten til side og skyl vasen i varmt vand for at rense den og fyld den igen med frisk vand. Vi anbefaler at du fylder vasen med vand til bindingspunktet på buketten. 

Hvis blomsterne har døde blade er det også en god idé at fjerne disse i samme ombæring. 

frisk vand i vasen

Undgå direkte sollys, varme og træk

Blomster holder længere, hvis de ikke udsættes for direkte sollys og varme som begge vil udtørre buketten. Træk fra åbne vinduer eller ventilatorer har samme dehydrerende effekt, der forkorter bukettens levetid. 

stil køligt

Et bonustip er at undgå at placere blomsterne tæt på frugt, da frugt frigiver gasser som de modnes, der har en negativ effekt på blomster. Nogle har god erfaring med at sætte buketten i køleskab natten over, da dette har en gavnlig effekt på blomsternes levetid. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at man i køleskabet ikke bør have frugt og grønt opbevaret sammen med blomsterne. Frugt og grønt frigiver gasser, der er skadelige for blomsterne og vil få dem til at visne hurtigere.

Vi håber, at du fandt disse råd nyttige og vil prøve dem af derhjemme med din buket. 

Tilbage til blog