Guide Til Din Brudebuket

guide til din brudebuket

Hvis du er på vej ned ad kirkegulvet snart, har vi skabt denne ultimative guide til at hjælpe dig med at vælge den perfekte brudebuket. Vi ved, at hver detalje tæller på din store dag, og din brudebuket er ingen undtagelse. 

Inspiration & gode råd til din brudebuket

 • Brudebuketten må ikke være for stor. Man skal kunne se brudens talje. Den skal være smuk og udtrykke brudens ønsker. Det skal være bruden der kommer med brudebuketten, ikke brudebuketten der kommer med bruden.
 • Tradition siger, at det er brudgommen der vælger en buket til sin brud. Vi anbefaler, at brudgommen spørger ind til hvilke blomster, farve og form der ønskes. Mange brude vælger også selv at stå for blomstersnakken.
 • En brudebuket skal kunne holde sig hele dagen.
 • Den skal være let at bære.
 • Stil. Skal den f.eks. være: romatisk, klassisk, boheme ..?
 • Det kan være en rådhusbuket med bånd på skaftet og åben bund, eller en stiftet brudebuket med et smalt skaft. De fleste vælger en brudebuket med et skaft, hvor blomstens stilke er inde i skaftet. Den er billigere end en stiftet brudebuket og meget holdbar.
 • Brudebuketten skal gerne matche brudekjolen.
 • Der må gerne være en rød tråd i alle blomster til hele brylluppet, hvor brudebuketten er mesterværket.
 • Form: skal brudebuketten være rund, have en dråbeform eller et naturudtryk. 

Årstid:

Når man skal vælge bryllupsblomster, er det godt at være opmærksom på, at udvalget af blomster kan variere efter sæson. Jeres florist vil gøre sit yderste for at imødekomme jeres ønsker til farver og blomster, så det bedst muligt opfylder jeres bryllupsønsker. Flora Nordica er foretrukket af mange brudepar som dekoratør til Blomster til bryllup, fordi vi har stor erfaring med dekoration og blomster.

bryllupspakker

Ønsker du en samlet pakke har vi 3 bryllupspakker du kan vælge: Lille, Mellem eller Stor. Vælger du en pakke spare du 10%. 

Ofte Stillede Spørgsmål om Brudebuketter

For at hjælpe dig endnu mere, har vi samlet nogle ofte stillede spørgsmål om brudebuketter.

 • Hvordan holder jeg min buket frisk på bryllupsdagen?
  Opbevar din buket i vand så længe som muligt før ceremonien. Vores florister vil give dig præcise instruktioner om, hvordan du bedst holder din buket frisk.

 • Hvornår skal jeg bestille min brudebuket?
  Vi anbefaler, at du bestiller din brudebuket i god tid. Dette giver os tid til at sikre, at vi kan skaffe de blomster, du ønsker, og planlægge designet af din buket.
 • Hvordan vælger jeg den rigtige brudebuket?
  Valget af den rigtige brudebuket handler om at finde en der passer til din stil, dit bryllupstema og din brudekjole. Tænk på farver, former og størrelser, der komplementerer din kjole og generelle bryllupstema.
 • Hvilke blomster er populære i brudebuketter?
  Nogle af de mest populære blomster til brudebuketter inkluderer roser, liljer, orkidéer, pæoner, og ranunkler. Men husk, det er dit bryllup, så vælg de blomster du elsker mest!
 • Kan jeg bevare min brudebuket efter brylluppet?
  Ja, der er forskellige metoder til at bevare din brudebuket. Du kan f.eks. tørre buketten eller få den professionelt bevaret.
 • Hvad betyder de forskellige blomster i en brudebuket?
  Mange blomster har symbolske betydninger. For eksempel repræsenterer roser kærlighed, liljer repræsenterer renhed og uskyld, og orkidéer står for skønhed og styrke. 
 • Er der traditioner omkring brudebuketter jeg skal kende til?
  I Danmark er det traditionelt, at bruden kaster sin buket til de ugifte kvinder ved brylluppet. Den der fanger buketten siges at være den næste, der skal giftes. Der er også en tradition for at brudebuketten skal matche brudens kjole og bryllupstema.
 • Hvad hvis jeg har allergi overfor visse blomster?
  Hvis du har allergi over for visse blomster, kan vi hjælpe med at designe en smuk buket, der ikke indeholder de pågældende blomster. Der er mange smukke allergivenlige blomster at vælge imellem.

 

brudebuket hjertegræs
 

Valget af Den Rigtige Brudebuket

At vælge den rigtige brudebuket kan være en stor opgave. Der er så mange faktorer at overveje: farveskema, blomstertype, sæson, og selvfølgelig, din personlige smag. Men fortvivl ikke! Vores erfarne florister står klar til at guide dig gennem processen.

Overvejelser ved Valget af Din Brudebuket

  1. Stemningen af dit bryllup: Din buket skal afspejle stemningen ved dit bryllup. Er det et sommerbryllup i haven? Overvej lette, farverige blomster. Er det et formelt aftenbryllup i en stor sal? Måske passer mørkere, mere dramatiske blomster bedre.

  2. Din brudekjole: Din buket skal komplimentere din brudekjole, ikke konkurrere med den. Hvis din kjole er meget detaljeret, kan en enkel buket være det bedste valg. Omvendt kan en mere udsmykket buket virkelig skinne ved siden af en simpel kjole.

  3. Sæsonen: Nogle blomster er kun tilgængelige på bestemte tider af året, eller de kan være meget dyre uden for deres normale sæson. Vores florister kan hjælpe dig med at finde de bedste blomster for din sæson.

  4. Farveskema: Farven på din buket skal komplementere din brudekjole og det generelle farveskema for dit bryllup. Hvis du har en traditionel hvid kjole, kan du overveje blomster i blide pasteller eller endda en dristig, kontrastfuld farve. Hvis du har en farvet kjole, kan du vælge blomster, der komplementerer kjolens farve.

  5. Symbolik og Tradition: I danske bryllupper er der en dejlig tradition, hvor bruden kaster sin buket over skulderen, og den ugifte kvinde, der fanger den, vil være den næste til at blive gift. Nogle brude vælger at inkorporere blomster, der har særlig betydning for dem, eller som symboliserer visse ønsker for deres ægteskab. For eksempel symboliserer roser kærlighed, mens tusindfryd symboliserer uskyld.

 

Du er altid velkommen til en uforpligtende blomster snak.

Ring evt. og book møde på 2624 9990.

Brudebuketter starter fra kr. 1498,-

 

inspiration til bryllupsbordet med blomster
 Flora Nordica • 2624 9990
Tilbage til blog