Sådan vælger du blomster til begravelse

Skal du sende blomster til kirken eller arrangere dekorationer til begravelsen, men er i tvivl om, hvad du skal vælge, så er du kommet til det rette sted. Vi har skrevet dette indlæg for at gøre det nemmere for dig at vælge imellem blomsterbuketter og dekorationer til begravelsen. 

Blomster spiller en stor rolle til begravelse og tjener flere forskellige formål. Alt efter din rolle til begravelsen er der flere forskellige typer af buketter og dekorationer at overveje, og det kan være en stor mundfuld at finde ud af, hvilke blomster du skal sende eller have med til begravelsen. Med dette indlæg vil vi forsøge at gøre det nemmere for dig at vælge mellem buketter, dekorationer og pynt.  

Hos Flora Nordica har vi stor erfaring med at gøre det sidste farvel, til en smuk begravelse. Har du behov for hjælp eller særlige ønsker, er du velkommen til at ringe til os på telefon: 2624 9990 

blomster til begravelse

 

Hvad er din rolle til afdøde?

Din relation til afdøde og rolle til begravelsen kan spore dig lidt ind på, hvilke typer blomster og arrangementer du bør kigge på. Vi har samlet de kategorier som er aktuelle for dig som arrangerer af pynt og dekorationer i kirken, er nær pårørende og deltager i begravelsen eller bekendt, som blot vil sende sin medfølelse og kondolencer til de pårørende. 

Arrangør af pynt og dekorationer

Hvis du har rollen at sørge for pynt i kirken og evt. til kisten er der følgende kategorier du bør kigge på:

 • Kistepynt eller kistedekorationer som placeres oven på kisten over afdødes hjerte. Dekorationerne fås i flere forskellige størrelser som dækker alt fra 1/4 til hele kistens overflade. 
 • Båredekorationer har til formål at blive lagt på gulvet omkring kisten og bliver lagt på kransepladsen eller gravstedet når ceremonien er slut. 
 • Bænkerækker er kirkepynt i form af enkle buketter som sættes i enden af bænkene langs kirkegulvet. Ring til os hvis du ønsker et tilbud. 

Deltager til begravelsen

Som pårørende og deltager ved ceremonien er blomsterarrangementet en fin måde at tage afsked på. Her vælger mange at tilføje et bånd med tekst til afdøde. Båndet fås til følgende buketter:

 • Blomsterkranse som er cirkulære arrangementer, der fås i flere forskellige størrelser med forskellige farvetemaer. 
 • Blomsterhjerter som er smuk dekoration med et kærligt budskab der fås som både åbne hjerter (som hjerteformet krans) eller hele hjerter.
 • Bårebuketter som fungerer som båredekorationer men er mindre i størrelsen og derfor også billigere. Disse lægges også foran kisten til ceremonien og efterfølgende ved gravstedet.

Som deltager til begravelsen kan du også vælge at købe farvelroser, også kendt som nedkastningsroser i enten hvid eller rød i et antal efter dit ønske. 

Ven eller bekendt til pårørende 

Er du ven eller bekendt til pårørende til den afdøde og gerne vil vise din medfølelse og sympati kan du vælge at sende blomsterdekorationer til kirken selvom du ikke deltager. Vi leverer selv til en lang række kirker i Nordsjælland. 

Du kan også vælge at vise din sympati og medfølelse med en kondolencebuket som fås i mange forskellige størrelse i ethvert prisleje. Kondolencebuketten er ofte hvid eller lys i farven og er en smuk måde at vise omsorg for en du kender, som har mistet. 

  Tekst til bårebuket

  Teksten på båndet til bårebuketten eller dekorationen er en offentlig sidste hilsen som er tiltænkt den afdøde og afdødes pårørende. Det kan være svært at sætte ord på sine følelser til afdøde, og vælge den tekst der skal stå på båndet. Derfor kan du finde lidt inspirationer til teksten på båndet herunder:

  • En sidste hilsen
  • Et sidste farvel
  • Tak for alt
  • Sov sødt
  • I hjertet gemt, aldrig glemt 
  • Hvil i fred
  • God rejse
  • Tak for alle de gode stunder
  • Elsket & savnet

  ... eller det, som er det rigtige for jer.

  Når du skal vælge tekst på bårebuket, blomster hjerte, blomster krans, båredekoration, skal du vide, at der typisk er to bånd. På hvert bånd kan du skrive to linjer (med ca. 6 ord pr. linje, alt efter ordet/navnets længde). 

  På det ene bånd skrives en hilsen. På det andet bånd skrives hvem det er fra. 

   

  tekst på bånd til bårebuket

    

  Typer af blomster til begravelse

  Herunder kan du se eksempler på blomster, kirkepynt og dekorationer til begravelsen. Vi har et stort udvalg af størrelser og prisniveauer inden for hver kategori. 

  Kistepynt og kistedekorationer

  Flora Nordica kistepynt / kistedekoration udformes med en centerblomst over afdødes hjerte. Kistepynten placeres på kistens låg. Kistepynt kommer i fire forskellige størrelser: lille, 1/4, 1/2, 3/4, 1/1.

  kistepynt kistedekoration blomster til begravelse

   

  Blomsterkranse

  Kranse rundpyntes med blomster og grønt. De laves således, at de kan ligge på gulvet eller på jorden, uden at blomsterne tager skade, samtidig med, at alle de smukke detaljer i buketten fremhæves. Kranse placeres typisk foran kisten inden ceremonien starter. Blomsterkranse laves også til urnenedsættelse. Kransene fås i forskellige størrelse og priser.

  Vi har et udvalg af blomsterkranse i forskellige farvenuancer, der passer til årstiden. Har du særlige ønsker til kransen er du velkommen til at ringe og høre om mulighederne.

   

     
  blomster krans

    

  Blomsterhjerte

  Blomsterhjertet udformes ligesom en krans, bare i form af et hjerte. Blomster hjerte findes både som et helt hjerte, og som hjertekrans, hvor der er hul i midten. Blomster hjerter laves også til urnenedsættelse.

   

  blomsterhjerte
   

   Bårebuketter

  Bårebuketter udformes så de kan ligge på gulvet eller på jorden, uden at blomsterne tager skade, samtidig med, at alle de smukke detaljer i buketten fremhæves. Buketterne placeres typisk foran kisten inden ceremonien starter.

   

  bårebuket bårebuket pris bårebuketter tekst
   

  Båredekorationer

  En båredekoration er et godt alternativ til et bårebuket, hvis man ønsker en større blomsterhilsen. En båredekoration ligner lidt en bårebuket, men fylder mere og er højere. 

  båredekoration
   

  Farvelrose

  Farvelroser kan medbringes til begravelsen eller bisættelsen, og lægges på kisten, når ceremonien er slut. Nogle vælger hvide eller røde roser, men mange vælger også en rose i en farve, som fremgår i kistepynten.  

  Farvelrose nedkastningsrose til begravelse
   

  Blomster ved bænkerækker

  I kirken og kapellet er der ofte små vaser forenden af bænkerækkerne. Her kan det være smukt at sætte nogle stilke i. Alt efter hvilke og hvor mange blomster, er priserne typisk på kr. 35 ,- pr. række. 

   

  blomster til begravelse bænkerækker

   

  Kondolencebuket

  En kondolencebuket gives til en du holder af, som har mistet. En kondolencebuket er typisk i hvide og lyse farver. 

  kondolencebuket
   

   Vi håber, at dette indlæg har hjulpet dig til at få et bedre overblik over mulighederne.

  Du er altid velkommen til en uforpligtende snak på telefon. 2624 9990. 

  blomster til begravelse kistepynt
  Flora Nordica  •  2624 9990
  Tilbage til blog