Bæredygtighed og danske blomster

Bæredygtige Buketter med Danske Blomster | Flora Nordica

Tag del i vores bæredygtige rejse med Flora Nordica og danske blomster

I en tid, hvor bæredygtighed og økologi bliver stadig mere relevant, har vi hos Flora Nordica taget en vigtig beslutning.
Vi stræber efter at være en del af løsningen, ikke problemet. Derfor har vi valgt at tage skridtet videre og begynde at dyrke vores egne blomster, så vidt det er muligt for os. 

Når sommeren kommer, vil vi i størst muligt omfang anvende vores egne, selvdyrkede blomster i din Flora Nordica buket. Dette betyder, at vi i sommerhalvåret vil være i stand til at høste vores blomster direkte fra vores danske jord.

Bæredygtighed og Flora Nordica

Hos Flora Nordica mener vi, at det er vores ansvar at træffe bæredygtige valg. Vi har forpligtet os til at dyrke vores egne blomster, hvilket betyder, at vi kan reducere vores CO2-fodaftryk og bidrage til en grønnere planet. Ved at vælge en buket fra os, vælger du ikke kun en smuk buket, men også en mere bæredygtig fremtid.

danske lyserøde blomster

Dyrk dine egne danske blomster

Lyst til selv at prøve kræfter med blomsterdyrkning? Vi har samlet nogle gode råd og svar på ofte stillede spørgsmål om dyrkning af danske blomster:

dansk blomstermark

Gode råd til dyrkning af danske blomster

Vælg de rigtige blomster: Nogle blomster trives bedre i det danske klima end andre. Overvej at plante blomster som valmuer, kornblomster og morgenfruer, der er robuste og kan klare det omskiftelige danske vejr.

Vand rigeligt, men ikke for meget: Overvanding er en af de mest almindelige fejltagelser i blomsterdyrkning. Husk at vand er livgivende, men for meget vand kan dræbe dine blomster.
- Vær obs på perioder hvor vi skal spare på vandet! Derfor kan du med fordel have en regnvandsbeholder, som du kan bruge til at vande med i perioder, hvor vi skal spare på drikkevandet.

Gød jorden: For at dine blomster skal vokse og trives, skal du sørge for at tilføje kompost eller organisk materiale til jorden.

  FAQ om dyrkning af danske blomster

  Q: Hvornår skal jeg plante mine blomster?
  A: Det afhænger af blomstertypen, men generelt er det bedst at plante i det tidlige forår, når faren for frost er ovre.

   

  Q: Hvordan ved jeg, om mine blomster får nok sol?
  A: De fleste blomster har brug for mindst 6-8 timer direkte sollys hver dag. Hvis blomsterne vokser i delvist sol eller skygge, skal de modtage mellem 3 og 6 timer direkte sollys dagligt​.

   

  Q: Hvordan plejer jeg mine blomster bedst?
  A: Husk at vande dine blomster regelmæssigt, men undgå overvanding. Tilføj kompost eller organisk materiale til jorden for at give dine blomster de næringsstoffer, de har brug for. Hold øje med tegn på sygdom eller skadedyr, og tag handling hurtigt for at forhindre skade.

   

  Tilbage til blog